CALIFORNIA CEVİZ KOMİSYONU ANTALYA BLOGGER ETKİNLİĞİ

28 Mayıs Perşembe, Antalya'da yaşayan  Blogger'lar olarak, California Ceviz Komisyonu tarafından hazırlanan muhteşem bir etkinlik için Hotel Su'da bir araya geldik.


Tüketici olarak ne yediğimizi ve ne satın aldığımızı bilmek isteriz ve bu en doğal hakkımızdır. California cevizi, dünyanın en kaliteli cevizi olarak tanınmaktaymış. İşte bu ekip, tüm sorulara cevap vermek için kapılarını sonuna kadar açıyor.

 
California Ceviz Komisyonu Kimdir?
 
California Eyaleti’nde yetiştiricileri ve işleme tesislerini ihracat piyasası geliştirme faaliyetlerinde temsil etmek ve sağlık araştırmaları gerçekleştirmek üzere 1987 yılında kurulmuştur.
 
Cevizin Faydaları Nelerdir?


 
Sağlıklı bir yaşam için, beslenme düzenini daha iyi hale getirmenin en kolay yollarından biri, her gün bir avuç ceviz yemektir.  Cevizle zenginleştirilmiş beslenme düzenlerinin kolesterolü düşürdüğü, kan basıncını düşürme, diyabet kontrolünü iyileştirme ve kilo yönetimini destekleme gibi faydalarının olduğu söylenmekte.

Kansere Karşı: Ceviz

Vücudun ihtiyaç duyduğu bitki temelli bir omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) içeriği en yüksek olan ceviz, eşsiz bir konuma sahiptir.  

Cevizde bulunan ALA, fitosteroller, E vitamini ve melatonin, araştırmacıları hayvanlar üzerinde bir pilot araştırma yapmaya götürmüştür.

Nutrition and Cancer (Beslenme ve Kanser) yayınında yer alan çalışmada, ceviz tüketiminin, farelere yerleştirilen insan meme kanseri tümörlerinin (MDA-MB 231) büyümesini etkileyip etkilemeyeceği incelenmiştir.

İletişime geçmek, etkinliklerinden haberdar olmak  ve ayrıntılı bilgi için; http://www.californiawalnut.com.tr/ web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Karşılıklı soru cevap şekilde devam eden toplantımız sonrası, Su Hotel Execute Şefi Hüseyin Özdolanbay ile mutfağa girip cevizli lezzetler hazırladık.

 
 
Hareketli ve keyifli günün sonuna yaklaşırken, karnımız da iyice acıkmıştı. Blogger arkadaşlarımla, bizler için hazırlanan öyle yemeğinde günün değerlendirmesini yaparak keyifli sohbetler gerçekleştirdik.


Komisyon tarafından ilk dakikalardan itibaren çok güzel ağırlandık. Güler yüzlü, samimi ve bizleri özel hissettiren bir ortamdı.

Tüm organizasyon için California Walnuts Commission  Firma yetkillerine, PROMEDİA  Yetkililerine davetleri ve Antalya'da yaşayan bloggerlar olarak bizleri bir araya getiren sevgili arkadaşım Demlenmiş Yaşam Öyküleri'ne yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Başka bir etkinlikte bir arada olmak umuduyla...

Bizleri izlemeye devam edin.... 

Yorumlar

  1. emeklerine sağlık canım. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  2. Emel'cim çok güzel ve akıcı olmuş. ..Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Emeğine sağlık canım. Ben de teşekkür ederim. Hep beraber güzel bir gün geçirdik. :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir etkinlik oldu, yeni bilgiler edindik, neşeli saatler geçirdik, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bildiklerini ve öğrendiklerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkr ederiz. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder