İçeriğindeki yüksek lif, protein, mineral ve vitaminler ile eşsiz
lezzetinden dolayı tüm dünyada kullanımı her geçen gün artan yabani pirinç, Türk
mutfaklarında da hızla yaygınlaşıyor. Yabani pirinç, yüksek besin değeri ve
sıra dışı lezzeti ile diğer tüm tahıllar arasında ön plana çıkıyor.
Yüzyıllar boyunca Kuzey Amerika yerlilerinin temel yiyecek kaynaklarından
birisi olan yabani pirinç, tüm dünyada sağlığına ve beslenmesine dikkat eden
tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Düşük yağ ve kalori içeren yabani
pirincin en önemli özelliklerinden biri de glütensiz olması.
Glüten intoleransı
Türkiye’de de çok yaygın. Bu nedenle glütensiz yiyecek tüketiminde yabani
pirinç öneriler besinler arasında başı çekiyor.
“Tam
Tahıl” sınıfına giren yabani pirincin 100 gramında yaklaşık 15 gr. protein ve 6
gr. lif bulunuyor. Yüksek oranda demir, fosfor, kalsiyum ve potasyum içeriyor.
Ayrıca yabani pirinç yüksek antioksidan içeriğe sahip olması nedeniyle
yaşlanmayı geciktiriyor. Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli
çalışmasına destek oluyor ve toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki
gösteriyor.
yabani pirinç ve yemekler harikaydı
YanıtlaSilSevgiyle... :)
YanıtlaSil